Det här hände hos Avanza under 2015

Det här året kommer vi framförallt att minnas som året då mobilen tog över. Förra året började vi att jobba på den nya appen till iPhone som vi släppte i juni i år. Det blev en stor succé och den första månaden då fler av er använde våra tjänster via mobila enheter än via vanliga datorer. Sedan dess har mobilen fortsatt att dominera och trendkurvan är tydlig, vi kommer nog aldrig få se att datorn tar tillbaka förstaplatsen. Så ni kan räkna med att vi kommer fortsätta vår satsning på att förbättra vår mobila närvaro, näst på tur är en rejäl uppfräschning av Androidappen!

Men nu passar vi på att göra en tillbakablick på 2015. Vi börjar med lite siffror…

21 – Antal releaser. Vi släpper ny funktionalitet till sajten ungefär varannan vecka (med vissa uppehåll under semestertider).

1 381 – Antal user stories färdigställda. I mjukvaruutveckling jobbar man ofta med så kallade ”user stories”, som går att likna med uppgifter som ska lösas. En user story brukar vara utformad enligt följande: Som en (intressent) vill jag (mål/behov) så att (värde). Exempelvis: ”Som en användare vill jag se mitt kontonummer för att kunna sätta in pengar”.

39 017 – Antal kodbasförändringar. Lite förenklat innebär det att en utvecklare checkar in ny kod.

Här nedan ser ni några av de större nyheter vi släppt under året.

Portföljgeneratorn

En av våra största nyheter detta år var PortföljgeneratornIstället för att ta betalt för att ge ”råd” som riskerar att inte linjera med kundernas intressen så ger vi er kunder ett verktyg för att själv hitta de bästa fonderna med en bra allokering. Vi har utvecklat verktyget utifrån tre viktiga områden där vi såg att vi kunde hjälpa till: diversifiering över olika marknader, riskspridning över flera tillgångar och att sprida inköpen över tid.  Det här framtogs baserat på statistik över innehav och riskspridning hos de fondsparare som historiskt haft bäst riskjusterad avkastning. Självklart är verktyget helt gratis!

Vår nya iPhone-app finns på App Store
Vår nya iPhone-app finns på App Store

iPhone-app

I somras lanserade vi även vår nya mobilapp för iOS samt en uppdaterad version av vår Androidapp. Redan första månaden efter släppet av de nya apparna såg vi för första gången fler besök via mobila enheter än via stationära datorer och laptops. Vi fortsätter ständigt att uppdatera iOS-appen och släppte nyligen automatiskt uppdaterande kurser i appen. Dessutom jobbar vi på en helt ny design till vår Androidapp.

Listorna i Aktieinspiration
Listorna i Aktieinspiration

Aktieinspiration

En ständig utmaning för de som är lite mer aktieintresserade är att hitta nya intressanta bolag att investera i. Med hjälp av vår nya Aktieinspiration kan man nu hitta heta bolag inom olika teman som spel, sport eller mode, intressanta topplistor som Superinvesterarnas favoriter, eller gräva i Warren Buffetts portfölj. Nu är det roligare och enklare att ge sig ut och hitta nya aktier!

Avanza Akademin
Avanza Akademin

Avanza Akademin

Vi tror mycket på att utbilda och inspirera er kunder och ge er kunskapen och verktygen ni behöver för ett bra sparande snarare än att själva sitta på informationen och ta betalt för den i form av ”rådgivning”. Därför har vi under året också lanserat Avanza Akademin där våra ni kan ta del av utförlig information om aktier, börsen, fondsparande, skatter och avgifter samt portföljstrategi.

Nya minimicourtage för utlandshandel
Lägre courtage för utlandshandel

Amerikansk aktiehandel från 1 USD

Lagom till släppet av den nya iPhone-appen fortsatte vi även att pressa priserna på utländsk aktiehandel. Med ett minimicourtage på så lite som $1 USD blev vi första svenska aktör att erbjuda världens största aktiemarknad – USA – till ett courtage under 10 kr! Hela 100 gånger billigare än vissa konkurrenter.

Har du inte kommit igång med amerikansk aktiehandel ännu? Nu kan du signera avtalet med BankID så är du igång direkt. Oroa dig inte, det är helt gratis!

Avanza Markets - courtagefri handel i Bull & Bear-certifikat och Mini Futures
Avanza Markets

Courtagefri handel i börshandlade produkter

I och med en ökad efterfrågan på börshandlade produkter så såg vi även en möjlighet att kunna pressa priserna även där. Tillsammans med Morgan Stanley kunde vi i maj lansera Avanza Markets – helt courtagefri handel i Mini Futures och Bull & Bear-certifikat. Nu har ni möjlighet att investera med hävstång i tillgångar som index, aktier, råvaror och valutor helt courtagefritt.

Följ våra nyheter

Vi uppdaterar sajten med ny funktionalitet ungefär varannan vecka. Om ni vill följa de nyheter vi släpper till våra kunder så kan ni spana in denna sida på sajten: Nya funktioner.

Oftast lägger vi även ut inlägg om våra uppdateringar i våra sociala kanaler.
Följ oss: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google+

Vi försöker ständigt komma på nya sätt att göra det billigare, bättre och enklare att använda våra tjänster. Har du några idéer på vad du skulle vilja se att vi satsade på under nästa år? Skriv gärna en kommentar här nedan!

Relaterade inlägg