Hjärta. Hjärta inte. Hjärta! – Massor av nya fondfunktioner

I vårt senaste blogginlägg från fondteamet så presenterade vi vår nya fondsida! Tack för den feedback och de kommentarer som ni har kommit med. Det gör det både roligare och enklare för oss att fortsätta göra förbättringar. Här kan du se läsa om några av de grejerna som vi har hunnit jobba med sen dess!

Favoritmarkera fond

Bankar ditt hjärta lite extra för en fond? Vår nya favoritmarkering ser till att du på ett enkelt sätt kan samla och hålla koll på dina favoriter både på sajten och i appen. När du trycker på hjärtat så läggs fonden till i en bevakningslista som heter ”Mina favoritfonder”.

Relaterade fonder

Svårt att bestämma dig? Sedan ett par veckor tillbaka så kan du nu enkelt hitta relaterade fonder inom samma kategori till just den fonden du för tillfället tittar på.  Funktionen finns längst ner på fondsidan och urvalet kan sorteras efter vilken fond som är populärast, vilken som har lägst avgift och såklart efter vilken fond som har presterat bäst det senaste året.

Fondjämförelse

Men, om man vill kunna göra en ännu noggrannare jämförelse då? Det har vi också tänkt på. För att göra det enklare för dig att jämföra de relaterade fonderna så har vi skapat en helt ny fondjämförelse med massor av möjligheter! Med ett snabbt klick kommer du till vår nya jämförelsetjänst där du i tabellform får en överblick på 30 värden som rör fondens utveckling, avgifter, detaljer, nyckeltal och hållbarhetsvärden. Knappen för att komma till fondjämförelse hittar du under relaterade fonder längst ner på fondsidan.

Vill du skapa din egen jämförelselista för att sedan fylla på med egna fonder så går du istället in via ”prickarna” uppe i toppen på fondsidan.

 

Hållbarhetsvärde

Vi har fått en hel del önskemål om att lägga till fler hållbarhetsvärden för en fond. Därför har vi nu lagt till data från Sustainalytics som analyserar och poängsätter fonderna inom ESG (Miljö, Socialt Ansvar och Bolagsstryning). Fonden får också ett generellt hållbarhetsvärde där de som har över 50 är bättre än snittet.

Du kan se vad en fond har för hållbarhetsvärde på vår fondsida under fliken ”Detaljer”. Du kan dessutom göra en analys över ditt befintliga innehav i Fondportföljanalysen.

Apparna får samma fondfunktionalitet som sajten!

Lagom till hängmattan och semestern så kommer våra fondsidor i apparna att få ett ordentligt lyft! Både fondsidan och fondorderläggningen kommer att få samma funktionalitet och utseende som det gör på sajten!

Så håll utkik under veckan som kommer efter en riktigt smaskig sommaruppdatering!

/Soliga & somriga hälsningar från Fondteamet

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg