Hur ska man tänka på bankens rådgivningsmöte?

Av Avanza

01 okt 18

Share

Har du någon gång funderat kring om du fått de absolut bästa råden hos banken? Om svaret är ja så är du inte ensam. I veckans avsnitt går vi igenom vad man bör tänka på inför ett rådgivningsmöte och vilka fallgropar som finns. Till syvende och sist så står du ju faktiskt din egen ekonomi närmast.

 

Modeordet i branschen de senaste åren är ”helkund”, alltså att du samlar ditt engagemang hos en aktör för att på så sätt få lägre bolåneränta. Det är inte så konstigt att många nappar då bostaden inte sällan utgör 20-30 % av plånboken för hushållen, så lägre ränta märks tydligt. Men betyder det verkligen att det blir billigare för dig i längden? Inte nödvändigtvis, något vi reder ut i veckans avsnitt.

Sist men inte minst.. är det nog på sin plats att återigen påminna om avgifternas betydelse för ett långsiktigt sparande. Det är tyvärr oftare regel än undantag i denna bransch med onödiga skalavgifter på allt från tjänstepension till privat sparande och barnspar. Avgifterna är minst lika viktiga långsiktigt som avkastningen på placeringarna så sätt dig i lugn och ro för att lyssna på podden och kika därefter igenom ditt eget sparande, har du några onödiga avgifter?

Du hittar samtliga avsnitt av Avanzapodden här!

Trevlig lyssning,
Johanna & Nicklas

 

Relaterade inlägg