Nu har det blivit enklare att hitta tradingfavoriter!

Gillar du aktier med lite högre volatilitet? Nu har vi gjort det enklare att hitta morgondagens raketer. Vi har nämligen skapat en aktielista med filtreringsfunktion där du kan skräddarsy din egen lista efter vad just du tycker är intressant att titta på när du letar efter aktier att köpa eller sälja.

Vid trading är det oftast viktigt att bolaget har en hög volatilitet, alltså att aktiekursen tenderar att röra sig mycket åt båda håll samt att titta på om trenden är på väg upp eller ned för att positionera sig rätt. Vi har funderat kring vilka faktorer som kan skapa intressanta rörelser i aktier och byggt in det i vår nya funktion för att underlätta för dig att hitta dessa guldkorn.

Några olika filter som vi valt att inkludera som vi tror kan vara intressanta är:

  • Beta-tal
  • RSI
  • RSI-trend
  • SMA 20/50/200
  • SMA  50/200
  • Volatilitet
  • Analytikers rekommendationer %
  • Dagar till rapport
  • Snittinlägg forum

Beta-talet gör att vi kan hitta aktier som tenderar att röra sig mer än marknaden. RSI är en momentumindikator som visar om en aktie handlas till överköpta eller översålda nivåer baserat på antal positiva och negativa stängningsdagar. Just RSI kan du även lägga till på en akties graf.

rsi 2

Förutom själva RSI-talet har vi även lagt till RSI-trenden. Det är inte bara intressant att veta om en bil kör i 100 km/h utan även momentum, alltså om hastigheten är ökande eller avtagande. Ett bolag som har ett lågt RSI med stigande trend kan betyda att aktien är översåld och på väg mot mer balanserade nivåer och alltså tyda på ett köpläge, rent tekniskt.

Vi har även lagt in glidande medelvärden för att för att kunna se en akties trend. Är aktien i stigande trend eller i fallande?

SMA 20/50/200
visar hur långt det procentuella avståndet är mellan en akties nuvarande pris (gårdagens stängningskurs) och nivån på 20, 50 eller 200 dagars glidande medelvärde. Denna ger alltså en signal om aktiekursen i relation till glidande medelvärden.

SMA 50/200
visar hur stort det procentuella avståndet är mellan 50- och 200 dagars glidande medelvärde, här tar man alltså ingen hänsyn till aktiens kurs utan enbart till aktiens trend och hur lång värdena befinner sig ifrån varandra. Ibland brukar marknaden prata om dödskorset, en signal som vissa förkastar medan andra fäster stor vikt vid den, alldeles oavsett får den signalen utrymme i finanspressen. Dödskorset innebär att 50 dagars glidande medelvärde skär ned under 200 dagars glidande medelvärde uppifrån och sägs visa att den långa trenden brutit ned i negativt territorium. Denna ger en signal om avståndet mellan två indikatorer.

Släpande indikatorer

På bilden nedan visas ett dödskors när 50 dagars glidande medelvärde (svart linje) bryter 200 dagars glidande medelvärde (röd linje) ovanifrån. Som man kan se så är detta en släpande indikator och bekräftar vad som redan hänt. När dödskorset uppstår har kursen redan hunnit gå ned och när 50 dagars glidande medelvärde bryter upp underifrån så har kursen redan hunnit stiga.

dödskors

Vi har även lagt in Bollingerband som visar 20-dagars glidande medelvärde för en aktie samt två linjer som bildar en kanal för att visa hur aktien svängt upp och ned kring sitt eget medelvärde. En linje på ovansidan och en linje på undersidan av aktiens glidande medelvärde som skapar en kanal vari aktien förväntas röra sig. Ju lägre volatilitet aktien uppvisar desto tajtare kommer banden ligga kring medelvärdet. På motsatt sida kommer en aktie med hög volatilitet ha band som liknar ett par utsvängda jeans.

bollinger

Skapa dina egna tradingfiltreringar
I aktielistan kan du skapa dina egna filtreringar baserat på de värden du tycker är mest intressanta. När du skapat dem så kan du spara filtreringen och dela med dig till vänner och bekanta. Vi har satt ihop två filtreringar för att ge lite inspiration på vägen när du nu ska börja bygga dina egna, stort lycka till!

 

Klassisk screening baserat på teknisk analys:
Filtrering där syftet är att hitta översålda aktier med ett stigande momentum och uppvisar hög volatilitet historiskt. Vi kan se att populära tradingaktier förekommer frekvent på vårt forum så lägg gärna till ett filter där du kan se de aktier som diskuteras flitigt.

RSI
RSI är ett mått som används i teknisk analys för att se om en aktie är översåld (lågt RSI) eller överköpt (högt RSI). I denna filtreringen letar användaren efter aktier med RSI om max 35 samtidigt som RSI ska ha ökat senaste 3 dagarna. Aktien ska också ha en hög volaitilitet. Gå till filtreringen.


Hitta aktier som är mest populära
Denna filtrering visar bolag som har många ägare hos oss där det snart är rapport och antalet ägare har ökat senaste månaden.

Social
Denna användare letar efter bolag som har rapport inom en vecka. Aktierna ska ha minst 1300 st ägare hos Avanza. Antalet ägare ska inte heller ha minskat den senaste månaden. Gå till filtreringen.

 

Relaterade inlägg