Ny aktielista – nu enklare än någonsin att hitta guldkornen på börsen!

Av Avanza

18 apr 16

Share

Nu kan vi äntligen presentera vår nya aktielista med filtreringsfunktion för att underlätta din jakt efter börsens guldkorn.

Har du ibland känt dig frustrerad när du försöker hitta de bolag som överensstämmer med din investeringsfilosofi?

Vi vet precis hur det känns och har därför utvecklat en smart filtrering av aktier för att underlätta ditt sökande. Det brukar sägas att tid är pengar och förmodligen finns det lika många investeringsfilosofier som investerare. Just därför har vi utvecklat en funktion där du kan skapa en skräddarsydd lista med blixtsnabb filtrering. Det har aldrig varit enklare att hitta den finansiella nålen i börsstacken.

Höjdpunkter

  • Filtrera fram och hitta aktier baserat på just din investeringsfilosofi.
  • Kombinera olika typer av data såsom P/E-tal, direktavkastning, TA-värden, antal ägare, dagar till rapport och mycket mer.
  • Designa din egen kolumnuppsättning och skräddarsy resultatvyn, såsom just du vill ha den.
  • Delningsfunktion så att andra kan ta del av dina filtreringar.

nyaaktielistan
Skräddarsydd filtrering
Nu har jakten på morgondagens raketer flyttat in hos skräddaren. Oavsett om du vill hitta de aktier som har högst direktavkastning, lägst P/E-tal eller vilka som för stunden ser mest attraktiva ut i ett tekniskt perspektiv så kan du hitta dem via vår nya aktielista. Förutom traditionella nyckeltal så har vi lagt till bolagsinformation såsom börsvärde, historisk utveckling och lista. Sist men inte minst så har vi tagit fram nya värden som kan vara spännande, där hittar du bland annat analytikernas rekommendationer, antal dagar till rapport och antal inlägg i vårt forum.

Ta del och låt dig inspireras av andras filtreringar


För att ge exempel på hur du kan använda vår nya filtreringsfunktion i aktielistan så har vi tagit fram tre olika filtreringar. Du kan skapa flera olika filter själv, glöm inte att spara filtret efter att du skapat det.

Filtrera på klassiska nyckeltal

första
I denna filtreringen hittas bolag med ett börsvärde om minst 2 miljarder, de har också en direktavkastning på min minst 3% samt ett P/E-tal mellan 7 och 25. Gå till filtreringen.

 

Screena fram aktier efter teknisk analys

RSI
RSI är ett mått som används i teknisk analys för att se om en aktie är översåld (lågt RSI) eller överköpt (högt RSI). I denna filtreringen letar användaren efter aktier med RSI om max 35 samtidigt som RSI ska ha ökat senaste 3 dagarna. Aktien ska också ha en hög volaitilitet. Gå till filtreringen.

 

Hitta aktierna som är populära

Social
Denna användare letar efter bolag som har rapport inom en vecka. Aktierna ska ha minst 1300 st ägare hos Avanza. Antalet ägare ska inte heller ha minskat den senaste månaden. Gå till filtreringen.

 

Vi vill ha din feedback

Precis som alltid när vi släpper ny funktionalitet så gör vi anpassningar löpande efter våra användares feedback. Redan till nästa release kommer vi bland annat att göra ett par justeringar så att det blir tydligare att se vilken lista en aktie handlas på. Listan kommer också att komma ihåg vilken filtrering du sist var inne på. Har du några önskemål på förbättringar vi kan göra?

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Relaterade inlägg