Ny aktielista – nu enklare än någonsin att hitta guldkornen på börsen!

Nu kan vi äntligen presentera vår nya aktielista med filtreringsfunktion för att underlätta din jakt efter börsens guldkorn.

Har du ibland känt dig frustrerad när du försöker hitta de bolag som överensstämmer med din investeringsfilosofi?

Vi vet precis hur det känns och har därför utvecklat en smart filtrering av aktier för att underlätta ditt sökande. Det brukar sägas att tid är pengar och förmodligen finns det lika många investeringsfilosofier som investerare. Just därför har vi utvecklat en funktion där du kan skapa en skräddarsydd lista med blixtsnabb filtrering. Det har aldrig varit enklare att hitta den finansiella nålen i börsstacken.

Höjdpunkter

 • Filtrera fram och hitta aktier baserat på just din investeringsfilosofi.
 • Kombinera olika typer av data såsom P/E-tal, direktavkastning, TA-värden, antal ägare, dagar till rapport och mycket mer.
 • Designa din egen kolumnuppsättning och skräddarsy resultatvyn, såsom just du vill ha den.
 • Delningsfunktion så att andra kan ta del av dina filtreringar.

nyaaktielistan
Skräddarsydd filtrering
Nu har jakten på morgondagens raketer flyttat in hos skräddaren. Oavsett om du vill hitta de aktier som har högst direktavkastning, lägst P/E-tal eller vilka som för stunden ser mest attraktiva ut i ett tekniskt perspektiv så kan du hitta dem via vår nya aktielista. Förutom traditionella nyckeltal så har vi lagt till bolagsinformation såsom börsvärde, historisk utveckling och lista. Sist men inte minst så har vi tagit fram nya värden som kan vara spännande, där hittar du bland annat analytikernas rekommendationer, antal dagar till rapport och antal inlägg i vårt forum.

Ta del och låt dig inspireras av andras filtreringar


För att ge exempel på hur du kan använda vår nya filtreringsfunktion i aktielistan så har vi tagit fram tre olika filtreringar. Du kan skapa flera olika filter själv, glöm inte att spara filtret efter att du skapat det.

Filtrera på klassiska nyckeltal

första
I denna filtreringen hittas bolag med ett börsvärde om minst 2 miljarder, de har också en direktavkastning på min minst 3% samt ett P/E-tal mellan 7 och 25. Gå till filtreringen.

 

Screena fram aktier efter teknisk analys

RSI
RSI är ett mått som används i teknisk analys för att se om en aktie är översåld (lågt RSI) eller överköpt (högt RSI). I denna filtreringen letar användaren efter aktier med RSI om max 35 samtidigt som RSI ska ha ökat senaste 3 dagarna. Aktien ska också ha en hög volaitilitet. Gå till filtreringen.

 

Hitta aktierna som är populära

Social
Denna användare letar efter bolag som har rapport inom en vecka. Aktierna ska ha minst 1300 st ägare hos Avanza. Antalet ägare ska inte heller ha minskat den senaste månaden. Gå till filtreringen.

 

Vi vill ha din feedback

Precis som alltid när vi släpper ny funktionalitet så gör vi anpassningar löpande efter våra användares feedback. Redan till nästa release kommer vi bland annat att göra ett par justeringar så att det blir tydligare att se vilken lista en aktie handlas på. Listan kommer också att komma ihåg vilken filtrering du sist var inne på. Har du några önskemål på förbättringar vi kan göra?

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Relaterade inlägg

Kommentarer

20 svar till “Ny aktielista – nu enklare än någonsin att hitta guldkornen på börsen!”

 1. Mycket bra. Jag skulle gärna se även 6-månaders prisförändring under historik.

  Nyckeltalslistan kan ju ökas väldigt mycket. EBIT/EV tycker jag hade varit väldigt intressant, även P/B, P/S ROIC, ROA, FCF mfl.

 2. Hej
  funderar på 200 dagars glidande medelvärde…
  Jag känner att jag måste läsa på om teknisk analys för att få ut mer av tjänsten.
  Men tack Avanza, ni ger verkligen mer makt till spararen

 3. Hej, jag tycker om den nya listan. Lägg gärna till flera TA (macd,…), Några flera mätetal som Return on Capital(RoC) (EBIT / Investerad Kapital) och Earnings Yield(EY) (EBIT / EV). Sedan hade varit roligt att ha några ”färdiga” ranking som t.ex. wtbef från Tobbe Rosen eller några från booken ”Framgångsrik Aktiehandel – 10 vinnande strategier” (av av Johnny Torssell, Peter Nilsson, Johan Hellström)

 4. Jag tycker den nya listan är dålig. Man måste kunna spara sin filtrering, idag tappas den efter varje inloggning och efter att man tittat på en enskild aktie. Bra om/att man kan se alla era nyckeltal men de kanske inte behövs på standardsidan. Är den ”vanlige” aktieköparen verkligen intresserad av alla dessa detaljer?

  • Hej Dan,

   Du kan spara filtreringen och dessutom dela den med andra. Tryck på knappen ”Spara som ny filtrering”.
   Hör av dig till vår kundservice 08-562 250 00 om du inte hittar.

   Stort lycka till,
   Nicklas

 5. Fantastiskt lyft. Bra jobbat.

  Ett förbättringsförslag:
  Vad jag som investerare ofta vill ha svar på är vilka aktier som gått bättre än index. Det vore grymt om ni kunde lägga in aktuella index i listan så det klart framgår vilka aktier som dragit börsen när man sorterar på historisk utveckling.

 6. Jag skulle vilja kunna…

  1. Visa att jag har ett innehav i ett visst instrument som visas i listan (t.ex. genom att aktivera en kolumn för detta som skulle kunna visa antal aktier som jag äger, värdeökning i % eller SEK).

  2. Visa vilken plats ett visst instrument har i jämförelse med ett annat baserat på min nuvarande sortering (t.ex. genom att ha ett rad-index för alla instrument i listan).

  3. Visa ett streck eller liknande efter t.ex. 10 st instrument. (jag vill fortfarande kunna se de instrument som finns på plats 11, 12, …)

 7. Mycket bra funktion. Kan man även få signal/mejl/sms om när en aktie börjar handlas mer och oftare än normalt, dvs att den ökar omsättningen som ofta betyder kursökning så vore det genialt. Går det att ordna? Jag har ett par aktier jag vill bevaka, t ex Exeotech. Men de ligger på NGM och inte Stockholmsbörsen. Kan man filtrerar så att endast t ex NGM och Aktietorget syns? Jag är inte intresserad av storbolagsaktier som rör sig som sköldpaddor.

 8. Skulle vara oändligt tacksam om jag fick möjligheten att söka en aktie direkt efter inloggning! Inte att behöva klicka hit och dit och fram och tillbaka! Man kan ha väldigt bråttom när man i förväg har beslutat köpa en aktie och vill finna den direkt! Alltså en sökfunktion direkt efter inloggning!

 9. Gillar enkelheten i aktielistan, lätt att använda. Saknar möjligheten att filtrera på flera värden som t ex JEK/aktie och Vinst/aktie. Hoppas att det kan läggas till inom snar framtid.

 10. Det skulle vara utmärkt om man i sin anpassade lista också kunde lägga till introdatum. Att på det viset kunna sortera så att man kan hitta nyintroducerade aktier skulle innebära större chans att upptäcka intressanta bolag tidigt i ”karriären”.

 11. […] I vår aktielista kan du filtrera fram aktier baserat på just din investeringsfilosofi. Att kombinera olika nyckeltal och multiplar  likväl som att skräddarsy filtreringar och dela dem med vänner är några av de funktioner som finns. Låter det intressant? Här kan du läsa mer om Aktielistan. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.