Pensionsupproret: Låt inte pensionsbolagen mjölka våra pensioner på tiotusentals kronor

Visste du att det tar mellan sex och tio år för en genomsnittlig kund att betala tillbaka kostnaderna för en flytt? Eller att en flytt av en försäkring på 80 000 kronor enligt Konsumentverkets typexempel kan kosta 4 400 kronor. En flytt av en försäkring värd 1,6 miljoner hela 72 800 kronor. Helt orimligt såklart och inte blir det bättre om regeringens proposition om flytträtt för pensionsförsäkringar röstas igenom av Riksdagen i november.

Förslaget innebär nämligen ingen förbättring för alla de privatpersoner som har sin framtida lön inlåst hos dyra pensionsbolag med medioker avkastning. Nej, går förslaget igenom kommer flyttavgifter på tiotusentals kronor fortsätta att gröpa ur våra pensionspengar.

Riksdagen ska rösta om förslaget om exakt 10 veckor, 13 november. För att våra pensionspengar ska gå till oss själva och inte till redan välgödda pensionsbolag, är det nu viktigt att fler partier ställer sig på spararnas sida och följer KD, V och SD i deras kritik mot regeringens helt orimliga förslag. Därför startar vi på Avanza nu #Pensionsupproret, där vi i en serie blogginlägg kommer att beskriva de sjuka villkoren som med politikernas goda minne tillåts råda på försäkringsmarknaden.

Mer om vad förslaget innebär för din pension och första delen av #pensionsupproret hittar du här.

//Johanna och Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg