@PhilipScholtze till Avanza för att #PrataPengar

Av Avanza

24 aug 17

Share

 

Jag heter Philip Scholtzé och har precis börjat jobba på Avanza. Tillsammans med Nicklas Andersson, som ni känner väl vid det här laget, kommer jag att utveckla Avanza Play för att ni på ett enkelt och roligt sätt ska kunna hänga med i och lära er nya saker om aktiemarknaden.

Vi träffades för 2,5 år sedan på en investerarresa till New York, som arrangerades av Unga Aktiesparare. Jag kommer ihåg att jag tyckte att Nicklas pratade om aktier på ett sätt som skapade intresse, så det var ingen slump att jag ringde honom när idén om att skapa en podcast kom upp. Vi startade tillsammans podcasten #PrataPengar för Unga Aktiesparare, organisationen som jag samma sommar blev vd för.

Podcasten har idag över 40 000 lyssningar varje vecka och det är precis samma resa som vi hoppas kunna göra med Avanza Play. För precis som Nicklas, så brinner jag verkligen för att få fler att upptäcka aktiesparande, komma igång, utvecklas över tid och tycka att det är riktigt roligt. Och ju fler tittare, läsare eller lyssnare vi har, desto närmare kommer vi målet.

Imorgon åker jag och Nicklas tillbaka till New York för att på måndag få ringa klockan när Nasdaq-börsen ska öppnas. Det hade vi ju bara kunnat drömma om när vi var där sist i maj 2015. Och vi vill att alla ni som läser den här bloggen ska kunna följa med, så häng med i alla våra sociala mediekanaler och kommentera vad ni vill att vi ska besöka och prata om.

Inför vår USA-resa har vi spelat in ett avsnitt för att du ska lära känna den amerikanska marknaden, den ser du här.

/Philip Scholtzé

Ni följer mig på @philipscholtze på Twitter och Instagram.

Relaterade inlägg