Premiär för Avanzapodden

Äntligen är vi igång! Så är känslan när vi idag släpper Avanzapodden. Podden där vi på ett kortfattat men personligt sätt vill ge konkreta tips om allt som hör privatekonomi till. Vi är så taggade, men skulle gärna vilja ha er hjälp för att att komma vidare. Att ha en gemensam podd är något vi talat om länge och nu blev det äntligen läge att ta Avanzapodden från ritbordet till verkligheten. Så kul!

Vad vill du höra i podden?

Avsnitten kommer vara 15-20 minuter långa, släppas varje torsdag och varje gång beröra ett nytt tema. Det kan t.ex. vara ett avsnitt om; hur man sätter upp en privatekonomisk budget, investmentbolag, tjänstepension, barnsparande, skillnaden mellan aktivt och passivt förvaltade fonder – ja ni hör, det råder knappast brist på ämnen.

Vi tycker dock att det ska vara ni lyssnare som sätter den huvudsakliga agendan, så skicka gärna in förslag på ämnen eller lyssnarfrågor som du vill att vi ska ta upp. Ni når oss antingen via hashtag #Avanzapodden i sociala medier eller genom att maila; podd@avanza.se

Fokuset på korta men matnyttiga avsnitt betyder inte att det ska vara som en opersonlig UR-film. Nej, vi känner varandra väl och tror att våra olika personligheter och intressen kan bli till en bra mix. Snöar Nicklas in för mycket på börsen kan Johanna knoppa av honom, precis som Nicklas får agera livvakt när Johanna drömmer sig bort i teoretisk nationalekonomi. Det är inget ovanligt, så ser våra diskussioner ut privat också.

Vi vill bli med jingel

Två saker har vi dock gemensamt. Vi älskar att förmedla kunskap om privatekonomi och hjälpa människor till smartare ekonomiska val, och vi är totalt omusikaliska. Så här behöver vi återigen er hjälp.

Är du möjligtvis ett musikaliskt geni, eller i alla fall inte lika tondöv som oss? Då har du nu chansens att sätta ordentligt avtryck på podden. Detta genom att skicka in ditt förslag på jingel. Vi är öppna för allt och ser fram emot att lyssna på era bidrag. Maila i så fall till podd@avanza.se och du har vår eviga tacksamhet!

Hoppas ni tycker det här är lika spännande som vi gör!

Lyssna på podden här.

//Johanna och Nicklas

Relaterade inlägg