Flytta hit din tjänstepension och få upp till 1 miljon mer

Vi har alltid pressat priser för att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos någon annan aktör. Detta gäller såklart även dig som Private Banking-kund och din tjänstepension. Vi erbjuder dig en pensionslösning med låga avgifter och ett stort utbud av placeringar som passar alla, oavsett intresse eller kunskapsnivå. Hos oss följer du ditt pensionssparande lika enkelt och smidigt som ditt övriga sparande. Väljer du att handla aktier i din tjänstepension har du självklart samma courtage-nivå som för ditt privata sparande.

I branschen har många försäkringsbolag en försäkringsavgift, eller kapitalavgift som det även kallas, på 0,65%. Just avgifter är något vi tycker att du ska akta dig för, särskilt när det kommer till pensionssparande eftersom det löper över långa tidshorisonter. Avgifterna får helt enkelt stor påverkan. Vi har 0% i försäkringsavgift/kapitalavgift. Avkastning är också viktigt tänker du, men ingen av oss vet hur börsen kommer att prestera på sikt och därför fortsätter vi att fokusera på det vi faktiskt kan påverka idag – nämligen avgifterna. Det handlar om att ge sig själv de bästa förutsättningarna för en hög pension och vi hävdar då att låga avgifter är superviktigt.

Om du är 40 år och har 500 000 kr i upparbetat tjänstepensionskapital och sänker dina totala avgifter med 1 % så får du 1 117 222 kr mer i pension*. Bara sådär!

Att flytta pensioner i allmänhet och tjänstepensioner i synnerhet kan vara både krångligt och tidskrävande. För att en tjänstepension ska kunna flyttas behövs underskrift från firmatecknare på det bolag som en gång betalt in pengarna, även om du inte jobbar kvar där idag. Detta gör att många inte orkar fullfölja pensionsflytten då det helt enkelt är för mycket jobb. Underskrifterna måste dessutom vara i original och ibland även på särskilda blanketter som endast går att beställa via telefon hos det försäkringsbolag man vill flytta ifrån.

Vi på Avanza vill göra det så enkelt som möjligt för dig att flytta dina pensioner till oss. Därför har vi tagit fram ett nytt verktyg på vår sajt där du steg för steg tar dig igenom processen. Dessutom behöver du själv inte jaga din arbetsgivare efter signaturer – utan det fixar vi! Testa vår nya flyttprocess för tjänstepension här

Vill du prata med oss direkt istället går det naturligtvis bra att kontakta Private Banking eller våra flyttspecialister direkt så hjälper vi dig! Du når oss på flyttapension@avanza.se

Henrik Olsson, Avanza Pension

*Ålder: 40 år, Inflyttat kapital: 500 000 kr, Nominell avkastning: 6%, Pensionsålder: 65 år, Uttagsperiod: 20 år. Beräkningen är ett exempel med förutsättningar enligt ovan.

Relaterade inlägg