Så investerade miljonärerna under 2021

Av Avanza

29 dec 21

Share

I år har vi fått se fler än någonsin bli miljonärer hos oss på Avanza. Vi har också fått se en börs som utvecklats starkt under året. Häng med när vi spanar in hur miljonärerna agerade under börsåret 2021.

Att nå den där miljonen i sparande är en dröm för många. Tack vare ett växande intresse för börsen och att det i dag är enkelt att komma igång med ett sparande är det också allt fler som når drömmen. Bara i år har vi fått 29 000 fler miljonärer hos oss på Avanza. Det betyder att lite drygt 130 000 av våra kunder är miljonärer.

Annons

Hur har miljonären sparat under året?

Även om våra miljonärer under året sparat i både fonder och aktier hade de en tydlig preferens för aktier. Och gärna i många olika aktier: De allra flesta hade fler än 12 aktier i portföljen och genomsnittet låg på närmare 17 aktier.

Om vi tar en titt på vilka aktier som flest miljonärer köpt under året kan vi konstatera att det var den svenska börsen man valde. I topp hittar vi Investor B som också är den mest populära aktien hos alla sparare hos oss. Därefter kommer Volvo gånger 2, det vill säga både nykomlingen Volvo Car och Volvo Group följt av spelförvärvaren Embracer och spelbolaget Evolution.

Miljonärernas mest köpta aktier, handel i antal kunder

  1. Investor B
  2. Volvo Car B
  3. Volvo B
  4. Embracer Group B
  5. Evolution

När det kommer till fonder har de flesta miljonärerna som äger fonder fler än nio stycken. De har dessutom under året valt att sprida ut sparandet över flera olika marknader:

Miljonärernas mest köpta fonder, handel i antal kunder

  1. Spiltan Aktiefond Investmentbolag
  2. Avanza Zero
  3. Handelsbanken Hållbar Energi A1 SEK
  4. Avanza Global
  5. Swedbank Robur Ny Teknik A

Vill du läsa mer om hur du sparar ihop till en miljon? Då kan du ta en titt här.

Lycka till med ditt sparande!

/Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg