Säg hej till vår nya sparkompis Frida Hansdotter

Av Avanza

05 feb 19

Share

Vi är stolta och glada över att få hälsa svenska alpinstjärnan Frida Hansdotter välkommen till Avanza-familjen! I ett samarbete* som syftar till att inspirera och skapa intresse för sparande har vi bett Frida att berätta hur hon sparar, dela med sig av tips och ge sin ärliga mening om de produkter och tjänster som hon testar hos oss.

Med mottot ”Mer till dig, mindre till banken” är vårt mål att skapa en bättre ekonomisk framtid för miljoner människor, och vi tror vi bäst kan uppnå det genom att göra sparande billigare, bättre och enklare, samtidigt som vi delar med oss av vår kunskap och stärker ännu fler personers ekonomiska självförtroende. I Frida ser vi en person som inte bara delar vårt sparintresse utan också våra värderingar vad gäller ödmjukhet, humor, enkelhet och transparens, och vi tror därför chansen är stor att vi tillsammans kan nå ut till och inspirera ännu fler att komma igång med sitt sparande, eller ta det till nästa nivå.

För dig som eventuellt inte känner till Frida sen tidigare kan vi berätta att hon är en av Sveriges största alpina förmågor, som tävlar i slalom och storslalom, och tog t ex OS-guld i slalom vid förra årets vinter-OS i Pyeongchang. Nu hejar vi på henne i alpina VM i Åre som drar igång idag!

Hej Frida, vi är så glada att du valde oss! Kändes det självklart?

Jag kände till Avanza sen tidigare, då jag kollat på olika sätt att spara och vad som är mer fördelaktigt. Jag tycker ni erbjuder bra former av olika sparande som tilltalade mig. Utöver sparkonton har ni också aktier, fonder och liknande, med många verktyg som gör det hela enkelt och smidigt.

Hur ser ditt sparintresse ut?

Jag har blivit mer och mer intresserad ju äldre jag blivit. När jag var yngre tyckte jag att många äldre tjatade om sparande, och speciellt för pension, vilket man då tänkte: herregud det är väldigt långt dit ? men de hade ju väldigt rätt. Idag är mitt intresse mycket större och det kan bli en hel del intressanta samtal kring sparande med både vänner, men speciellt familjen.

Hur sparar du idag?

Jag har alltid varit en sparare och gillar att ha full koll på min ekonomi, så har tills för några år sedan valt de mer trygga sparformerna. Men desto mer jag intresserat mig för fonder och aktier de senaste åren så tycker jag att det är spännande.

Hur ser dina sparmål ut?

Jag älskar mitt hus och har alltid nya projekt på gång. Att resa och upptäcka nya platser ligger mig varmt om hjärtat, där har jag mer kortsiktigt sparande. Långsiktigt blir pension och framtid, besparingar jag vet att jag inte ska använda på många år. Så jag har delat upp mina sparanden på både kort och lång sikt, jag tror det gäller att hitta den sparstrategin som funkar för en själv.

Skulle du vilja förändra något i ditt sparande?

Jag skulle vilja lära mig mer och få en djupare förståelse. Därför tycker jag det här samarbetet är extra roligt, att få mer kunskap och tips hur jag kan utveckla mitt sparande.

Vilket spartips skulle du ge till ditt 20-åriga jag?

Ha kul men starta pensionssparade i tid. Små summor blir stora på sikt!

 

*Vi har under en begränsad period ett betalt samarbete med Frida, där syftet är nå utanför vår traditionella sfär och inspirera ännu fler att komma igång med ett sparande. 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg