Spaningar från veckan som gått, v. 36

Av Avanza

10 sep 21

Share

Börsveckan ser ut att avslutas på minus. Men Avanzafamiljen har vuxit och fått en ny medlem. Häng med när vecka 36 summeras.

En lite skakig börsvecka läggs snart till handlingarna. Ett dropp från tisdag till onsdag återhämtades till stor del under torsdagen efter väntade besked från ECB om att räntan blir kvar på dagens nivå men att takten i stödköpsprogrammet Pandemic Emergeny Purchase Programme, PEPP, börjar trappas ner. Hittills (fredag lunch) har börsen gått ner -1,01%.

Historiskt har september varit en ganska deppig börsmånad och det kanske inte är helt överraskande att dess andra vecka ser ut att sluta negativt. Samtidigt är det mycket kvar av månaden och börsåret 2021 har hittills överraskat många gånger om.

Annons

En stor händelse här på Avanza i veckan är att vi i går torsdag välkomnade en ny fond in i vår familj: Avanza Sverige. Avanza Sverige  mixar både stora och små bolag, men som till skillnad från andra Sverigefonder ger de mindre bolagen ännu större plats. Det har historiskt gett bättre möjlighet till avkastning. Om du är nyfiken på att läsa mer om Avanza Sverige kan du läsa här.

Aktierna med flest nya ägare i veckan:

Samhällsbyggnadsbo. i Norden B

Moment Group

Calliditas Therapeutics

Investor B

Hexatronic Group

Vill du veta mer?

I veckans avsnitt av Finansiellt fredagsmys får du börsveckan summerad och kommenterad. Du hittar den här.

Om tiden är knapp eller att du hellre lyssnar på språng finns Finansiellt fredagsmys nu också som podd som du hittar här

I veckans avsnitt av Avanzapodden som du hittar här får du veta allt om vår nya fond Avanza Sverige.

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg