Spaningar från veckan som gått v. 37

Av Avanza

17 sep 21

Share

Börsvecka 37 verkar gå mot ett positivt avslut, trots vissa svängningar tidigare dagar. Fredag lunch har börsen denna vecka stigit med 0,06%.

Till viss del kan svängningarna kanske förklaras av inflationssiffror som överraskat både från USA, som kom in något lägre än förväntat, och från Sverige som kom in något högre än förväntat. I nästa vecka kommer Riksbanken med nytt räntebesked och det blir intressant att se om de nya siffrorna kommer innebära någon justering av räntebanan.

Annons

Även om räntebesked är spännande är nog ändå nästa veckas stora begivenhet budgetpropositionen som offentliggörs och lämnas över till riksdagen på måndag. I höst väntar en vindlande resa genom riksdagens utskott till kammaren där det alltså återstår att se om Magdalena Andersson och Åsa Lindhagen lyckats balansera C och Vs intressen.

Stop Loss i appen

Och här på Avanza har vi både lanserat en ny stop loss funktion i appen (även för amerikanska aktier, du kan läsa mer här), och hamnat på en fin-fin 10:e plats över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Aktierna med flest nya ägare denna vecka är

Finansiellt Fredagsmys

I veckans avsnitt av finansiellt fredagsmys får du de senaste spaningarna från börsveckan med lite extra fokus på hur man ska tänka kring den kinesiska marknaden. Du hittar det här.

Avanzapodden

Missa heller inte senaste avsnittet av Avanzapodden.

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg