Spaningar från veckan som gick v.40

Av Avanza

08 okt 21

Share

Börsveckan ser ut att stänga i negativt territorium och därmed bjuda på den sjätte negativa veckan i rad. Men korrektionen lyser fortfarande med sin frånvaro.

Annons

Veckans viktigaste nyhet för finansmarknaden torde vara den amerikanska sysselsättningssiffran Non Farm Payroll (NFP) som mäter sysselsättningen utanför jordbrukssektorn. Den publicerades klockan 14.30 på fredagseftermiddagen och kom in rejält under estimat. Något som lär få en och annan att förvänta sig lite mjukare agerande från amerikanska centralbanken FED. Börsveckan som du ser nedan karaktäriseras av en varannandags-börs.

Aktierna som fått flest nya ägare

Bland aktierna som fått flest nya ägare hittar vi nytillskottet CTEK i topp för att därefter bjuda på ett flertal storbolag. Investor letar sig åter upp på toppen men extra intressant är väl att den forna nationalklenoden H&M nu favoriserats av spararna under veckan.

 

Vill du veta mer?

I veckans avsnitt av Finansiellt fredagsmys får du de senaste spaningarna från börsveckan. Vi diskuterar energikrisen och veckans makronyheter likväl som ett knippe spännande bolagsnyheter under veckan. Du hittar veckans avsnitt här.

I veckans avsnitt av Avanzapodden pratar Johanna & Nicklas med Mikael Tarnawski-Berlin som är förvaltare av den relativt nylanserade fonden Carnegie Listed Infrastructure. Där får du här mer om vad infrastruktur är för något, varför det kan vara intressant att investera i och för vem det passar. Lyssna in avsnittet här!

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

 

Relaterade inlägg