Avanzapodden #25 – Tips till studenten

Har du precis fått antagningsbesked om att du kommer in på universitetet? Eller har du redan pluggat några terminer men vill ta ett litet omtag vad gäller studentekonomin? I veckans avsnitt av Avanzapodden fokuserar vi på studentekonomi och ger våra bästa tips till hur du maxar studentekonomin!

Studietiden är på många sätt underbar. Du lär känna massa nya människor, du styr till mångt och mycket din tid och du får ägna dagarna åt att lära dig mer om ett ämne du själv har valt. Det är inspirerande och roligt och positivt på många sätt, dock brukar ekonomin inte vara den största ljusglimten under denna period. För ekonomi handlar ju om hushållning med begränsade resurser och för de flesta är just pengar en trång sektor under studietiden. Det behöver dock inte betyda att du behöver leva på vatten och bröd eller helt släppa sparandet.

I veckans avsnitt går vi igenom ett helt knippe med tips kring studentekonomin och diskuterar en rad frågor. Bland annat:

  • Hur får man vardagsekonomin att gå ihop?
  • Ska man egentligen ta studielån även om man inte behöver?
  • Varför kan det vara värt att byta till ett sommarjobb med lägre lön?
  • Vid vilken ålder tar svenska studenter examen?

Trevlig lyssning och lycka till med kommande eller fortsatta studier!

//Johanna och Nicklas

Psst, du hittar alla tidigare poddar här.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg