Vi spanar in Fingerprint Cards

Fingerprint Cards utveckling under 2015
Fingerprint Cards utveckling under 2015

 

Det har väl inte undgått någon att årets absolut hetaste aktiesnackis är Fingerprint Cards. Det en gång ”lilla” biometribolagets fenomenala kursrusning på Stockholmsbörsen har minst sagt varit svängig och som ägare har man fått se både kraftiga kursrusningar och stora fall under enskilda dagar. Det är helt klart en aktie som är svår att äga för någon som har nerverna utanpå men för de som haft is i magen har Fingerprint varit en guldgruva under det senaste året.

Självklart gläds vi åt alla kunder som har lyckats pricka rätt och legat kvar i aktien under en längre tid, det tycker vi verkligen är jätteroligt. Den stora kursuppgången har dock, som brukligt när raketen lämnar marken, lett till att flertalet fått en väldigt stor del av sin portfölj viktad mot en och samma aktie. Vi tänkte därför passa på att tipsa om hur man enkelt kan diversifiera sin portfölj med ett par enkla knep.

Men det sagt vill vi visa upp lite intressant statistik som vi fångat upp kring denna heta aktie.

fingeprintcards-infographic15

26 % av alla nya kunder som är män och har registrerat sig efter 16 september har handlat Fingerprint Cards.

Av de 100 största orterna i Sverige så är Södertälje är den mest överrepresenterade orten bland Fingerprintägare.

I oktober hade 15 049 kunder handlat aktien. Det kan jämföras med de 14 308 kunder som ägde aktien vid månadens slut.

20 % av alla Fingerprintägare hos Avanza har över 1 miljon i kapital hos oss, att jämföra med 12 % av alla aktiehandlande kunder.

Tycker du att sådan här statistik är intressant och vill se liknande inlägg med något annat bolag? Skriv i så fall gärna ner ditt tips i en kommentar här nedan!

Siffrorna baseras på ägar-, kurs- och handelsstatistik från 2015-11-16.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Relaterade inlägg