Tävling: The Wolf of Wall Street

Uppdaterat 16 januari: Tävlingen är nu avslutad! Vi beslutade att utöka antalet vinnare, plats 11-20 vinner även 1 biljett var! Rätt svar och vinnare finner ni längst ned i blogginlägget. För er som inte vann denna gång kan vi glädja er med att det kommer fler tävlingar under året. Håll utkik här på bloggen!

 

Äntligen en film om börsen!

Börsmäklaren Jordan Belfort går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten, från ärlighet till korruption, under det sena 80-talet. Överdriven framgång och rikedom redan i 20-årsåldern gav Belfort, grundaren till mäklarfirman Stratton Oakmont, öknamnet ”The Wolf of Wall Street”.

Pengar. Makt. Kvinnor. Droger. Frestelserna var lättillgängliga och hoten från myndigheterna ofarliga. För Jordan och hans ”vargflock” var ödmjukhet någonting överskattat och ”mer” var ändå aldrig nog.

Martin Scorsese har regisserat filmatiseringen av Jordan Belforts självbiografiska bok. I rollen som Jordan ser vi Leonardo DiCaprio.

Ta chansen att vinna 2 biljetter genom att delta i vår tävling! Du väljer själv biograf och kan nyttja biljetterna så länge filmen visas.

wolfofwallstreet1

Tävling

För att delta i tävlingen så svarar du på frågorna nedan. Svaren skickar du in via en kommentar till detta blogginlägg. Se till att använda en korrekt e-postadress då vi kommer kontakta dig via e-post om du vunnit. Vi behöver ditt svar senast den 15 januari 2014. De 10 deltagare som svarat flest rätt och skickat in svar först vinner 2 biobiljetter var.

OBS! Vi tillåter endast ett svar per deltagare, e-postadress och IP-adress registreras med svaret (men visas ej). Till detta blogginlägg kommer vi att dölja kommentarerna som avser tävlingsbidrag fram till dess att tävlingen är avslutad.

1. Vilket bolag blev under andra halvan av året mycket omtalat efter ett pressmeddelande om att en kroatisk aktör planerade att lägga ett bud på bolaget?

2. Vilken milstolpe gällande sparkapital passerade Avanza i augusti?

3. Vilken amerikansk storstad ansökte i juli om den största stadskonkursen i USAs historia?

4. Vad heter personerna bakom Börspodden i förnamn?

5. För vilken ny produkt tilldelades Avanza priset ”Årets innovation 2013” av Privata Affärer?

6. Vilket ”sockrigt” bolag drog nyligen tillbaka sin planerade introduktion på Stockholmsbörsen?

7. Ett amerikanskt bolag med en blå fågel som logo börsintroducerades i november 2013, vilket?

8. Vilka tre svenska kursraketer ligger bakom årsgraferna nedan?

a)

g1

b)

g2

c)

g4

Tävlingsregler

Tävlingen går ut på att svara rätt på de ovanstående frågorna. Varje rätt svar ger 1 poäng, vinnare blir de 10 första som uppnått 10 poäng. Om ingen uppnått 10 poäng så vinner de 10 bidrag med flest rätt, och först inskickat. Deltagande sker genom en kommentar till detta blogginlägg, vi godtar endast ett svar per e-postadress och IP-adress. 10 st tävlande vinner 2 biljetter var.

Vinnarna kommer att publiceras i en uppdaterad version av detta blogginlägg den 16 januari 2014 och de kommer att meddelas via mail samma dag.

Anställda från Avanza får inte vara med och tävla. En jury bestående av medarbetare från Avanza kommer att bedöma svarens riktighet. Juryns beslut kan ej överklagas.

Värdet på vinsten är 280 kr (140 kr per biljett). Biljetterna gäller på samtliga biografer i Sverige där filmen visas och är giltiga så länge filmen visas. Ingen vinstskatt utgår.

Tävlingen kommer att pågå till och med 2014-01-15. Vi måste ha ditt svar senast kl. 23.59 den 15 januari 2014.

Rätt svar

1) Cefour
2) 100 miljarder SEK
3) Detroit
4) John & Johan
5) Superbolånet
6) Candyking
7) Twitter
8 a) Fingerprint Cards
8 b) Josab International
8 c) Arcam

Vinnare av 2 st biljetter

1. Emil Larsson
2. Lucas Nilsson
3. Adrian Arnsvik
4. Thomas Larsson
5. Jesper Rönning
6. Jens Strinsjö
7. Axel Bernhult
8. Stefan Trolle
9. Daniel Enström
10. Marcus Andersson

Vinnare av 1 biljett

11. Mandus Skön
12. Niklas Akerö
13. Andreas Thuröe
14. Sam Tabari
15. Issam Gharbi
16. Andreas Jilvero
17. Karl Rosengård
18. Anders Igglund
19. Alex Driaguine
20. Calle Kinberg

Grattis till er och bra jobbat alla ni andra som gissade rätt!

Relaterade inlägg