Spaningar från veckan som gått v.30

Av Avanza

01 aug 21

Share

Nu har vi stängt böckerna för juli månad och med facit i hand bjöd månaden på ett rejält högtryck. Faktum är att det blev den bästa julimånaden sedan 2009, även om denna sista vecka i månaden blev negativ med en nedgång på -0,62 %.

För den som gillar kuriosa kan vi också nämna att samtliga årets börsmånader har varit positiva och 22 av 30 veckor har bjudit på uppgång.

Hur har avanzianerna agerat i juli?

I veckan skickade Nicklas ut pressmeddelande om hur våra kunder agerade i juli. På aktiesidan favoriserades klassiska folkaktier och dessa köp finansierades av vinsthemtagningar i tillväxtbolagen Evolution och Sinch. På fondsidan var det fortsatt stort fokus på Sverigefonder som attraherade varannan fondkrona under månaden. I det här inlägget kan du läsa närmare om vilka aktier och fonder som favoriserades under månaden.

De aktier som fått flest nya ägare i veckan:

  1. Arcane Crypto
  2. Investor B
  3. RNB
  4. SBB B
  5. AegirBio

Vill du höra mer?

I veckans avsnitt av Avanzapodden är Johanna tillbaka och delar med sig av en stor nyhet, en väldigt speciell avknoppning och särnotering.

I veckans avsnitt av finansiellt fredagsmys djupdyker Nicklas och Moa ned i aktieägarförmåner på börsen. Varför finns de och vilka är de populäraste?

 

Trevlig helg!

/Nicklas och Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg