Aktuellt från Avanza

Vad händer hos Avanza? Vi rapporterar om det senaste och viktigaste som ni kunder kan dra nytta av.

”Det var ju bara några kaffe” – Hur jag vände mitt onödiga slösande till något bra

Det jag nu kommer att skriva om hör man ju hela tiden. Och det är verkligen ingen rocket science. Men ändå var det både spännande och lite chockerande att faktiskt se svart på vitt vad jag har lagt mina pengar på. Att göra en budget är inte riktigt min grej. Ni som läst boken ”Omgiven av idioter” förstår precis vad jag menar när jag säger att jag är 7 procent blå. Inte så analytiskt lagd med andra ord. Men trots det har jag ändå alltid sparat regelbundet och haft koll på min ekonomi. Bara det att jag kör lite mer på känsla.
(mer…)

Kan du leva på hälften av din lön?

Skulle du klara av att leva på 59 procent av din lön? Det är vad snittsvensken kan förvänta sig enligt en ny rapport. Skillnaden mellan generationer är dock stor och ju yngre du är, desto lägre blir den så kallade kompensationsgraden. Här mer om du vad just din generation kan förvänta sig och hur du kan påverka utfallet. (mer…)

Hur kan man dra nytta av en svag börs?

Börsåret 2018 har varit lite turbulent efter ett lugnt 2017 men hur kan man dra nytta av en lite stökigare börs? Precis som när man sitter på ett flygplan som åker in i turbulens så kan det vara lite otäckt där och då men oftast går det ju faktiskt bra i slutändan. Här är några goda tips på vägen!

(mer…)

Folkaktierna inga ungdomar

Folkaktierna, svenskarnas mest ägda aktier är inga ungtuppar. Sju av tio har passerat 100-strecket och medelåldern är 139 år. H&M är ungdomen i sammanhanget med sina 71 år. Folkaktieportföljen har dock inte hängt med och jag tror att många skulle ha mycket att vinna på att föryngra portföljen något.  (mer…)

Investeraren #19 – Rapportsäsongens nyckeltal

Förra veckan smygstartade vi årets första rapportsäsong där investmentbolagen Industrivärden, Creades och Öresund var först ut. Vad säger de om utsikterna för börsåret 2018? Starten på året har ju varit avvaktande och förhoppningsvis får vi lite mer kött på benen när bolagen bekänner färg. Vilka nyckeltal är viktiga att kolla på i rapportfloden och vilka bolag har bjudit på vinstvarningar?

(mer…)

Många bäckar små till ett bättre sparande

Säg hej till vår första gästbloggare för #tjejersomsparar – Lina Rudin! Hon har sparat sen barnsben och har under åren samlat på sig flera matnyttiga tips som hon vill dela med sig av, och ni vet ju hur mycket vi älskar spartips. Scenen är din Lina!

(mer…)

3 tips för dig som vill spara hållbart

Hur hittar jag gröna fonder? Så lyder en av de vanligaste frågorna här på bloggen. För det är inte så lätt att navigera i djungeln av mer eller mindre hållbara fonder. Det finns dock några verktyg att ta till. Här mina tre bästa tips.
(mer…)

Innehållet i blogg.avanzabank.se speglar inte nödvändigtvis Avanza Banks officiella ståndpunkt. Kommentarer om enskilda aktier eller andra finansiella instrument ska inte ses som rådgivning, utan representerar endast bloggarens privata åsikt. Investeringar gjorda till följd av innehållet i bloggen sker på läsarens egen risk.