Avanzas Sommarsparskola – ta ditt sparande till nästa nivå

Sommaren är äntligen här och med det lite välbehövlig lugn och ro för många av oss. Får vi fresta med en liten Sommarsparskola i 7 delar för att förbättra ditt sparande och ta det till nästa nivå? Den avnjuts lika bra framför datorn, när du gått till kojs eller i hängmattan. Även om du är en rutinerad sparare då finns det säkerligen en och annan godbit att ta med sig.

Vi pratar om hur du tar de första stegen till en bättre ekonomi genom att faktiskt få koll på vad du lägger dina pengar på samt hur mycket du bör spara. Därefter kikar vi lite närmare på hur du bygger ihop en fond- eller aktieportfölj. Vad gäller fonder stannar vi upp lite extra kring deras hållbarhetsprofil och tipsar om hur du hittar hållbara fonder till ditt sparande.Många av våra avanzianer är utdelningsjägare som letar god direktavkastning på den finansiella savannen samtidigt som de försöker minimera riskerna, vad är viktigt att tänka på? Kika på avsnittet kring att bygga en pengamaskin för att ta del av vårt resonemang där.

Vi får inte glömma bort juniorerna, de är både dagens och morgondagens sparare. Hur sparar man rätt till barnen och vad är viktigt att tänka på? Är det klokt att investera i aktivt förvaltade fonder eller är trenden med passivt förvaltade dito att föredra? Vad är skillnaden och hur ska man tänka egentligen?

Här är alla avsnitten

Det och mycket mer i Sommarsparskolan, och med de orden vill vi önska dig en varm och solig sommar!

Psst.. här kan du tanka ned Avanzapoddens Sparsnurra som hjälper dig att räkna på ditt sparande. Hur mycket kan du spara ihop givet en viss startsumma, löpande sparande och antal år givet en viss årlig avkastning?

/Johanna och Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg