10 nyheter till våra kunder under våren

Det finns inget som gör oss på Avanza så stolta som att släppa ut nya produkter, tjänster och förbättringar som gör det bättre för er kunder. Under våren har vi lanserat mer nya funktioner, produkter och tjänster än någonsin tidigare och för er som inte hunnit upptäcka alla än har vi listat 10 av de mest uppskattade här nedan för er att utforska i hängmattan i sommar!

1. Avanza Emerging Markets

Under våren följde vi upp förra årets lansering av världens billigaste globalfond genom att lansera vår tredje indexfond, Avanza Emerging Markets: marknadens billigaste fond för dig som vill investera i tillväxtmarknadsindex. Fonden har 0,29% i total avgift och ger exponering mot indexet MSCI Emerging Markets som har sina största innehav i Kina, Sydkorea, Taiwan, Indien och Brasilien.

2. Global börsdata för aktier & forum för utländska aktier

Världen är börsnoterad och faktum är att det finns omkring 70 000 olika aktier globalt, varav 1 000 återfinns i Sverige och drygt 380 på Stockholmsbörsen. Det finns med andra ord gott om guldkorn till portföljen utanför Sveriges finansiella gränser. I takt med att våra kunder i allt större utsträckning börjat fylla sina portföljer med utländska bolag så har också behovet av bättre bolagsdata, nyckeltal och multiplar ökat markant. Fram till idag har vi famlat i mörkret men i samband med denna lansering så tänder vi lampan och möjliggör för våra kunder att göra mer informerade investeringsbeslut i alla aktier som går att handla på våra digitala plattformar, oavsett land. Här kan du läsa mer.

3. Ny inspiration för dig som vill spara hållbart

Du vet väl att placera dina pengar i hållbara alternativ är ett av de mest kraftfulla val du kan göra för att minska ditt klimatavtryck? Och kanske det enklaste. Dessutom har 73% av Morningstars alla hållbarhetsindex presterat bättre än motsvarande index utan hållbarhetsfokus.

Under Spara Hållbart har vi samlat allt du behöver veta för att kunna minska ditt klimatavtryck genom ditt sparande. Här kan du få koll på de populäraste fonderna hos oss med låg CO2-risk, analysera hur din nuvarande fondportfölj ser ut ur olika hållbarhetsperspektiv och lär dig mer om hur man kan tänka kring hållbart sparande.

Perfekt att snabbt och enkelt i hängmattan kunna bidra till en bättre värld. Välkommen in i vårt gröna rum!

4. Nytt verktyg för att jämföra fonder och massa andra fondnyheter

Senaste månaderna har vi släppt en kavalkad av nya funktioner för dig som sparar i fonder. Bland annat bättre verktyg för att jämföra fonder med varandra, snabbt kunna spara dina favoriter till bevakningslistan med en enkel hjärtmarkering och bättre data kring fondernas hållbarhet. Hela listan på våra senaste nya fondfunktioner hittar du här!

5. Logga in ännu snabbare med fingeravtryck och FaceID

En av våra senaste nyheter är att du nu kan logga in ännu snabbare och enklare, och lika säkert såklart, med fingeravtryck och FaceID i våra appar. Härligt för oss alla som snabbt vill komma åt och få koll på sina innehav men extra bra för dig som behöver agera snabbt på en nyhet.

6. Avanza Trackers – lansering av nytt brett utbud av trackers

Trackers kan liknas vid en korsning mellan en aktie, en börshandlad fond och ett certifikat. En tracker är, precis som namnet antyder, en typ av instrument som följer (dvs trackar) något. Det kan vara en råvara, ett index eller ett specifikt bolag som handlas på en svåråtkomlig marknad.

För att göra börshandlade investeringar i dessa och andra typer av potentiella investeringsuppslag enklare lanserar vi nu ett kraftigt utökat utbud av trackers. Den främsta utökningen av utbudet består av Avanza Trackers, som dessutom kan handlas courtagefritt för affärer över 1000 kr.

7. Gröna bolån

Mer än en fjärdedel av all energiförbrukning i Sverige går till uppvärmning av våra bostäder. Genom att bo klimatsmart kan vi tillsammans göra stor skillnad och det vill vi såklart vara med och bidra till. Därför lanserar vi Gröna bolån som ger tio punkters ränterabatt för alla kunder med Bolån+ som bor i energiklass A eller B (aktuell tremånadersränta för grönt bolån 1,19%).

8. Nya fondsidor på sajten och i apparna

Över en halv miljon svenskar sparar idag i fonder genom Avanza och den skaran växer varje dag. För att ge er en bättre upplevelse har vi släppt nya fräscha sidor som beskriver varje fond på ett tydligare sätt. Vi har utgått från era önskemål och resultatet hittar du här.

9. Mobilanpassad och härligare startsida

I början av året lanserade vi äntligen en ny mobilanpassad startsida där vi skalat bort en hel del info för att göra upplevelsen härligare och bättre. I takt med att Avanza växer så behöver vi göra det enklare för alla våra nya kunder att komma i gång och välja ett bra långsiktigt sparande vilket vår nya startsida visat sig göra.

Men håll utkik! Efter sommaren kommer vi göra en ytterligare lansering som kommer förbättra startsidan än mer och ge dig mer relevant innehåll utifrån ditt eget sparande.

10. Enklare än nånsin att flytta in och samla ihop sparandet

Allt fler av er vill flytta in och samla ihop allt ert sparande hos oss, nåt vi verkligen tycker är kul och uppskattar. Samtidigt har ny teknik möjliggjort att med några klick initiera flytt från din gamla bank utan att trigga nån skatt med bara några klick. Vi vill såklart ta tillvara på den nya tekniken och göra flytten enklare än nånsin. Mer info om våra nya tjänster för att flytta aktier och fonder hittar du här och direktlänk till flyttflödet finns här.

Dessutom har vi under året möjliggjort digital flytt av IPS (individuellt pensionssparande) och förenklat för dig som vill flytta hit din tjänstepension.

Vi hoppas att du hittat nåt du verkligen gillar bland dessa 10 nyheter och att du tycker att vi lyckats ta Avanzas produkter och användarupplevelse i rätt riktning under våren.

Några andra saker vi släppt under våren:

  • Ny kontoöversikt i apparna
  • Handel i europeiska ETF:er
  • Digital handel i 417 nya aktier på Canadian Securities Exchange
  • Sänkt minsta köpbelopp till 1 kr för Avanza Auto, Avanza Global och Avanza Zero
  • Möjlighet att öppna Sparkonto+ direkt i apparna
  • Bolån med 1- och 2- års bindningstid
  • Kom-igång-guide i apparna
  • Ny bloggportal
  • Mycket mer utförlig redovisning av dina kostnader och avgifter
  • Ditt 2018 – se hur det gick förra året enklare än nånsin!

Efter sommarsemestern kommer ännu fler förbättringar och nyheter som vi hoppas ni kommer tycka gör Avanza ännu lite bättre! Har du feedback, förbättringsförslag, tips och idéer är du varmt välkommen att kommentera det här blogginlägget eller skriva till oss på Twitter.

Glad sommar!

//Alexander Boman, Produktchef, & Jenny Jürss, chef Kundresa

På Twitter: @BomanAlexander & @JurssJenny

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg